
معرفی رشته معماری توسط سرکار خانم رامینا جمالی
فهرست مطالب
در این ویدیو، خانم رامینا جمالی، دانشجوی سال ۲ رشته معماری دانشگاه تهران و فارغ التحصیل دبیرستان ریحانه الرسول در سال ۱۴۰۲، برامون راجع به رشته معماری صحبت میکنه.
سعی کردیم سوالات متنوعی از ایشون بپرسیم تا به سوالات و دغدغه های شما، راجع به این رشته دانشگاهی پاسخ داده بشه.
اگر سوالی راجع به این رشته دارید، حتما تو بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا بهش پاسخ بدیم.
* خودت را معرفی کن:
سلام. رامینا جمالی هستم دانشجوی معماری دانشگاه تهران.
* محیط دانشگاه را چطور می بینی؟
وقتی که از محیط مدرسه وارد محیط دانشگاه میشیم، چون که یهو وارد یه محیطی شدیم که آدمای مختلف میبینیم از شهرهای مختلف و محلههای مختلف با سبک زندگیهای مختلف، بیشتر احساس میکنیم که وارد جامعه شدیم و به بلوغ بیشتری میرسیم.
* دانشجوها، اساتید و بقیه چطورهستند؟
در رشته ما به خاطر اینکه کارهای گروهی زیاده و کارامون کارگاهی هستش، بچهها خیلی با هم صمیمی هستند و یه جو صمیمی بین دانشجوها نسبت به دانشجوهای رشتههای دیگه هست. استادامون اکثراً مدارک دکترا و فوق دکترا دارند و خیلیاشون خارج از ایران تحصیل کردند و همینم باعث شده که دانشگاه ما از نظر اساتید یکی از بهترین دانشگاههای ایران باشه.
*رشته معماری در دانشگاه شامل چه درس ها و واحدهایی می شود؟
رشته معماری چون که رشتهای بین ریاضی و هنر هستش ، درساش ترکیبی از این دو تا هست ولی اگه بیشتر بخوام توی دانشگاه خودمون این رشته رو بررسی کنم، درسامون بیشتر جنبه هنری داره. یه سری درسها هم داریم که مربوط به رشته عمران هست و از اون رشته میاد. یه سری درس ها هست که مربوط به شناخت اقلیم و مربوط به تاریخ هستند؛ ولی جنبه کلی درسامون هنری هست.
* آینده ی تحصیلی در مقاطع بالاتر به چه شکلی است؟
رشته معماری در ایران تا مقطع دکترا میشه تحصیل رو ادامه داد؛ ولی اکثراً تا کارشناسی ارشد این رشته رو میخونند که گرایشهای کارشناسی ارشد مثل معماری-معماری، معماری-منظر و از این قبیل هست.
* آینده ی کاری دراین رشته به چه شکل است؟
رشته معماری به خاطر اینکه با خیلی از رشتهها (مثل جغرافیا، تاریخ، روانشناسی، هنر و …) در ارتباطه، باعث میشه که بازار مار بهتری نسبت به بقیه رشتهها داشته باشه؛ مثلاً خیلی از فیلمها هستند که یک سری صحنههای تاریخی دارند و برای اون صحنه های تاریخی باید معماری اون زمان بازسازی بشه و برای این کار نیاز به معمار و متخصص در این زمینه هست. این یکی از جنبه های معماریه که وقتی که کسی تازه میخواد وارد معماری شه شاید اصلاً آشنایی نداشته باشه که همچین چیزی توی معماری وجود داره. یا جنبههای کلیتر معماری مثل اینکه افراد میتونن برن داخل شرکتهای معماری کار کنند یا خودشون برای خودشون یک شرکت و دفتر تاسیس کنند که خیلی از این نمونهها الان در ایران داریم و یا اینکه می تونن برن به جنبههای دیگه معماری مثل معماری سبز (معماریهایی که دوستدار محیط زیست هستند) بپردازند.
* چه کار جدیدی در ایران مرتبط با این رشته میشه اجرایی کرد؟
معماری چون رشتهای هستش که خیلی به خلاقیت نیاز داره، اگر که اون افرادی که وارد این رشته میشن از همون ترمهای اول بتونن این خلاقیت رو در خودشون رشد بدن و توی کارهاشون اون چهارچوبهایی که هست رو در نظر نگیرند و سعی کنند از چارچوبها خارج بشن و خلاقیت زیادی از خودشون به خرج بدن و سعی کنند که خودشون چیزهای جدیدی رو کشف و امتحان کنند، میتونن به خیلی چیزای خوبی تو این رشته دست پیدا کنن، چون یه رشتهای هستش که خیلی فضای بازی داره و اصلا محدود نیست.
* راحتی و سختی های این رشته چی هست؟
همونطور که گفتم رشته معماری یه رشتهایه که خیلی به خلاقیت نیاز داره و این میتونه یکی از سختیهاش باشه؛ که شما روی هر پروژهای باید چندین ساعت وقت بذارین تا یه ایده خلاقانه به ذهنتون برسه.
از سختیهای دیگه دیگش اینه که این رشته خیلی زمان بره و کارهای عملیش خیلی زیاده. باید برنامهریزی خوبی داشته باشید تا بتونین به کار های دانشگاه و همزمان به زندگی عادیتون برسید.
از خوبیهای این رشته اینه که خیلی فضای بازی داره و شما میتونین قشنگ خلاقیتهای خودتونو بروز بدین و آزادی عمل دارین و میتونین از خودتون خلاقیتهایی بروز بدین که ممکنه تا حالا تو این رشته دیده نشده باشه و خیلی جای رشد داره.
* اگر بخوای به دانش آموزانی که نسبت به انتخاب این رشته مردد هستند یک نکته ی کلیدی بگی اون نکته چی هستش؟
رشته معماری یه رشتهای هستش که بین فضای هنری و ریاضی هستش. برای همین مثلاً من خودم وقتی که میخواستم بیام دهم بین هنرستان و ریاضی مردد مونده بودم و ترجیح دادم که ریاضی رو انتخاب کنم و از اونور برم رشته معماری که جنبه هنری داره. برای همین اگر بچههایی هستند که خیلی به هنر علاقه دارند ولی به ریاضی هم در کنارش علاقه دارند این رشته براشون رشته مناسبیه ولی باید اینو در نظر بگیرین که این رشته خیلی سختی داره و کارهای عملیش خیلی زیاده و واقعاً باید علاقه داشته باشید به این رشته تا بتونین کارهاشو انجام بدین؛ وگرنه وقتی که پروژههاتون سنگین میشه واقعاً خیلی سخته براتون که از پسشون بربیاید.
* در این رشته به عنوان یک دختر چه نقش ها و مسئولیت هایی برای شما تعریف شده؟
رشته معماری خیلی رشته ای نیست که بخوایم تفکیک جنسیتی داخلش انجام بدیم. هر کاری که دخترها توی این رشته انجام میدن پسرها هم همونطور میتونن اون کارها رو انجام بدن. ولی راجع به اینکه به عنوان یه دختر چه ویژگیهایی توی این رشته بارز هستش و کمکم میکنه اینه که دخترها اصولاً خیلی نگاه زیبایی شناسی دارند و ظرافت توی کارهاشون هست و دقت بالایی دارند و اینها خیلی میتونه توی این رشته بهشون کمک کننده باشه.
* سخن آخر:
اگر که واقعاً دلتون میگه که این رشته رو انتخاب کنید و این رشته رو دوست دارین ولی میترسین که بازار کار خوبی نداشته باشه یا درآمد خوبی نداشته باشه، باید بگم که به این موضوع اصلاً اهمیت ندین! چون به نظر من توی هر کاری که دارین انجام میدین اگر که توی اون کار همه تلاش خودتونو بکنید و داخلش حرفه ای بشید، همیشه میتونید به درآمدهای خوبی برسید و به سطح بالایی برسید.
برچسب:انتخاب رشته, فارغ التحصیلان, معرفی رشته, معماری