نحوه تصمیم گیری
ریشه یابی یک طرز فکر اشتباه
گاهی اوقات تصمیم گیری در زندگی و یا انجام برنامه ریزی درسی و انتخاب مسیر مطالعه برای ما دشوار و زمانبر می شود و انتخاب بین چند مسیر و یا چند گزینه موجود با شک همراه می شود. حتما تجربه کرده اید که در مورد نحوه انجام یک کار از افرادی موفق سوال پرسیده اید اما به دلیل اختلاف سلیقه جواب واحدی دریافت نکرده اید و سردرگم تر شده اید. حال نکته امیدوارکننده اینجاست که اکثر اوقات برای رسیدن به یک هدف مشخص، الزاما یک مسیر و یا یک روش صحیح وجود ندارد! به عبارت دیگر دو مسیر مختلف میتواند ما را با تجربه های متفاوت، به مقصد یکسان برساند.
توجه به این نکته می تواند از هدررفتن وقتمان جلوگیری کند و با تمرکز بیشتر و بدون دچار شدن به خستگی ناشی از تصمیم گیری، مسیر را ادامه دهیم.
از آنجایی که ما همیشه در سوالات تستی و چندگزینه ای یک گزینه صحیح دیده ایم و انتخاب گزینه های دیگر از ما نمره کم کرده اند، ممکن است در ناخودآگاه ما این فرضیه خطرناک القا شده باشد که همیشه در انتخاب ها یک گزینه صحیح وجود دارد. این موضوع به هیچ عنوان واقعیت ندارد و ممکن است ما را دچار به خستگی (ناشی از تفکر زیاد)، عدم تمرکز و عدم اعتماد به نفس در طی پیمودن یک مسیر کند.
چه باید کرد ؟
حال بایستی با درایت در هنگام تصمیم گیری از این دام دوری کرد تا وقت با ارزشمان صرف فکر کردن های طولانی که در انتها در نتیجه تاثیری نمیگذارد، نشود و انرژی ذهنیمان را در نقاط پربازده تری مصرف کنیم و مسیر را با تمرکز بیشتری طی کنیم تا از وقت و انرژی مان بهترین استفاده را کرده باشیم.
برای مثال رتبه های برتر کنکور را در نظر بگیرید. نکته جالب توجه این است که وقتی با این افراد صحبت میکنید همه آن ها از یک مسیر یکسان به موفقیت نرسیده اند. یکی با کتاب های انتشارات الف و دیگری با کتاب های انتشارات ب، یا حتی یک نفر در مدرن ترین مدارس تهران درس خوانده و دیگری در مدرسه ای روستایی در نوار صفر مرزی با یک روش و متد دیگر…
تصمیم گیری فقط مربوط به قضایای درسی نمی شود و در همه ابعاد زندگی باید توجه کرد که انتخاب بهترین مسیر از بین چند مسیر همیشه تعیین کننده نیست. مهم تر از همه این است که هر مسیر در واقعیت پیچ و خم های خاصی دارد و اگر با انرژی، تمرکز و چشم باز و بدون حواس پرتی حرکت کنیم، حتما ما را به سرمنزل مقصود می رساند.